Eftersyn og reparation af Leica i England

greenspun.com : LUSENET : Leica Bruger : One Thread

Jeg har i den seneste tid haft lidt korrespondance med Camera Repair & Retoration i Luton, England. Jeg har ikke benyttet mig af deres service men de har tilsyneladende et godt rygte (de servicerer bl.a. den Engelske dronnings Leica). De har meget travlt og de har normalt flere måneders ventetid før de kan modtage udstyr, men de er meget imødekommende og besvare gerne forespørgsler og giver tilbud via email.

Grunden til dette indlæg er, at deres priser er meget fornuftige, hvilket bla. skyldes at man tilsyneladende ikke betaler moms af reparationer i England. Det kommer os direkte til gode, eftersom der, i modsætning til feks. USA, ikke skal betales moms ved tilbageførsel til Danmark fra et EU land.
Her er et uddrag fra den seneste mail jeg har modtaget:

A general service, which entails a complete stripdown clean & lubrication and re-build/recalibration, of M2/3/4 is UK £ 135. Later M6 type light seals are fitted to the shutter to reduce light spillage when changing lenses.
Parts are charged at cost + 15% and there are no taxes or VAT added.

135£ svarer til ca. 1600,- kr, hvilket er mere end 1000 kr under Leica Danmarks pris -og mig bekendt er udskiftning af 'light seals' ikke inkluderet i Leica Danmarks pris.
En anden interessant detajle er, at CRR også har teknologi til at reparere defekte rangefinder prismer og andre ting som den autoriserede Leica service vælger at udskifte frem for at reparere.


-- Niels H. S. Nielsen (nhsn@ruc.dk), May 30, 2002


Moderation questions? read the FAQ